MARGARETA BACKMAN

GUD BÄR MIG – ÄVEN NÄR DET ÄR TUNGT

 

Margareta Backman är en av de som går Stockholms missionärsskola i S:ta Clara kyrka. Men att hon skulle hamna där var inte alls något hon sett framför sig.

Margareta växte upp i en borgerlig och icke kristen familj i Danderyd, men när hon i vuxen ålder gick igenom ett misslyckat äktenskap och blev sjuk började hon ropa desperat efter Gud – och Han svarade med sin närvaro.

Margareta upplevde starkt att Han ledde henne till ett hälsohem. På hälsohemmet fick hon tillfriskna men också höra om Jesus – något som fick henne att senare söka sig till en frikyrklig församling. Efter ett tag upplevde dock Margareta en stor kris som fick henne att lämna församlingen.

Inte förrän 30 år senare, då en vän öppnade dörren till S:ta Clara kyrka, satte hon sin fot i en kyrka igen. Idag har hon varit en del av S:ta Clara kyrka i snart sex år och hennes tro är orubbad.

– Gud är vår skapare. Han är Fadern, Sonen och den Helige anden som ger evig kärlek och evigt liv. Jag upplever att Han är nära. Ibland, när jag är ensam och tyst, kan jag känna Hans närvaro extra tydligt, säger Margareta och tillägger:

– Gud är den som gör att jag orkar gå vidare. Jag förtröstar på Honom även när det är tungt, jag har en förvissning om att Han bär mig och att jag aldrig är ensam.

Förutom att Margareta går Stockholms missionärsskola är hon volontär i kyrkan där hon bland annat möter människor med mat och kärlek på Plattan. 
– Genom bönen, som jag tror är så oerhört viktig i en församling, leder Gud oss till vad som är rätt att göra. Att gå ut och möta människor i behov med värme är något Gud manat mig till att göra.

Intervju: Johanna Hoffman
Textbearbetning: Elin Liljero Eriksson
Foto: Carolina Ayoub
Projektledare: Carolina Ayoub

Ge en gåva som privatperson eller som företag.

Swish: 123 131 28 83
Bankgiro: 748-7366

Ange ClaraVintern i meddelandet.

Frågor? Kontakta oss