MARGARETA ANDER

JAG HAR SETT MÅNGA MIRAKLER I S:TA CLARA KYRKA

 

Margareta Ander kom till S:ta Clara kyrka för 31 år sedan, då hennes far ville att hon skulle hitta ett andligt hem i Stockholm.
– När jag kom hit var kyrkan tom, bara tre tanter och prästen Carl-Erik Sahlberg var här. Jag ville först inte stanna kvar, men min far sa att Carl-Erik är en böneman och han kommer att ta hand om många människor.

Margareta stannade kvar, och är idag en av dem som fått se S:ta Clara kyrka växa och fyllas med mängder av människor samt vara den levande församling mitt i hjärtat av Stockholm som den är. Uppväxten med en pappa som präst och mamma som organist, och i ett hem där bönen och viljan till att ständigt hjälpa utsatta människor, har präglat Margaretas liv och gör det än idag.

– Vi hade ofta alltid tilltufsade människor boende hos oss. Det har alltid varit viktigt för mig att ha en utsträckt hand, likaså att be, eftersom bönen verkligen kan leda till mirakel – det är jag själv ett vittne på.
Margareta föddes hon med en svulst på hjärtat som ledde till att hon som bebis fick livshotande hög feber. Något som tvingade henne till att bli sängliggande under sitt första levnadsår.
– Läkarna sa att jag skulle dö, men min mor sa att hennes böner skulle rädda mig. Och de gjorde det.
Trots att det gått över tre decennier sen Margareta klev in i S:ta Clara kyrka har hon genom alla år haft Jesus som nummer i sitt liv och känner sig hemma i kyrkan.

– Jesus är i centrum för allt som sker här i S:ta Clara. Tron på Honom och bönen är grunden för att vi ska kunna sprida Jesus villkorslösa kärlek och tröst till de människor som kommer hit. Det är något jag får uppleva varje vecka.

Genom åren har Margareta arbetat i flera av kyrkans diakonala verksamheter, bland annat med nattöppen kyrka, och har fått se många mirakler i människors liv.

– Under 18 månader hade vi 31 hemlösa som lyckades få bostad, det var underbart. Människor får upprättelse, nytt mod och förnyat liv genom Jesus öppna famn. Det om något är ett tecken på att Gud är kärlek.

På frågan hur Margareta ska fira jul berättar hon att hon ska fira med sitt syskonbarn som bor tvärs över gatan. Det får bli så i dessa coronatider, avslutar Margareta.

Intervju: Johanna Hoffman
Textbearbetning: Elin Liljero Eriksson
Foto: Rickard Liljero Eriksson
Projektledare: Carolina Ayoub

Ge en gåva som privatperson eller som företag.

Swish: 123 131 28 83
Bankgiro: 748-7366

Ange ClaraVintern i meddelandet.

Frågor? Kontakta oss